Just Beer verleidt nu ook de horeca

5 Nov 2018
Kris Vanhee
Koen De Staercke en dochter Charlotte bundelden de krachten en brengen Grailee’s op de markt  ©loh

Grailee's is nieuw Belgisch biertje, gebrouwen in Kortrijk

KORTRIJK - De tweede editie van Just Beer in Kortrijk Xpo is een succes. De organisatie mikt nu ook op foodies. Grailee's is een nieuw Kortrijks biertje.

België is een bierland. Dat weet de hele wereld. Sommelier Sofie Vanrafelghem steekt haar eigen fascinatie voor bier niet onder stoelen of banken. Ze organiseerde voor de tweede keer Just Beer in Kortrijk Xpo. De vorige editie bracht in één weekend 4.500 bierliefhebbers op de been.

“Genoeg dus om ermee door te gaan en nog beter te worden”, zegt Vanrafelghem. “Van de bezoekers kregen we vorig jaar een hartverwarmende 9,1 op 10. Just Beer is een festival voor iedereen, heel gevarieerd, zoekend naar nieuwe dingen en waarbij ook foodies aan hun trekken komen. Vergelijk ons niet met een doordeweeks bierfestival. We selecteren, vernieuwen én inspireren de horeca. We werden bekroond als bierfestival van het jaar.”

Bier vind je niet alleen meer in kaas. Je hebt ook bierpralines, bier in kroketten en noem maar op. In ons land heb je genoeg aanbod, dus is Just Beer vooral Belgisch. Proeven doe je speciaal in een klein glas. Bij Charlotte en Koen De Staercke uit Kortrijk bijvoorbeeld. Tijdens vakanties met het gezin genoten vader en dochter van Hefeweizenbier. “Ik ben een gepassioneerd bierliefhebber”, zegt Koen De Staercke. “Ik werk ook al jaren in de bierindustrie. Ik verbaasde me erover dat het Hefeweizenbier zo moeilijk te vinden was in België, hét bierland van de wereld. Toen Charlotte afstudeerde en haar eerste werkervaring had, kwam haar ondernemerszin naar boven. Het duurde niet lang vooraleer we besloten om de handen in elkaar te slaan. Bedoeling was de traditionele Hefeweizen tot leven te brengen door Belgisch vakmanschap te combineren met lokale ingrediënten.”


SOFIE VANRAFELGHEM (ORGANISATOR)
“Just Beer werd verkozen tot bierfestival van het jaar”

Banaan

Het werd Grailee's. Volgens De Staercke de beste combinatie sinds Belgische friet en mayonaise.

“Het is de heilige graal van bieren. Duurzaam gebrouwen volgens het traditionele recept van Hefeweizen met vier ingrediënten. Die zijn naast water: tarwemout, gerstmout, gist en hop. Grailee's worden gebrouwen volgens het traditionele recept van de Hefeweizen en de brouwers houden zich aan de zuiverheidswet van 1516. Het is een tarwebier dat in de fles rijpt. Het heeft een blonde en troebele uitstraling. Het aroma bevat noten van banaan die een lichte zoetheid geven.”

www.justbeer.besource: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181104_03906780Grailee's


In search of the holy grail of beers? Look no further, you're holding it!

Grailee's is a refreshing, light and tasty craft beer. It's brewed in Belgium with exclusively natural ingredients.

Just relax and enjoy!


Created by C&K De Staercke

Contact


Do not hesitate to contact us if you have any questions! You can use the contact form below or call us on +32 484 87 53 55.