Zeker proeven op het ‘Just Beer’-festival

3 Nov 2018
Het Laatste Nieuws
Zeker proeven op het ‘Just Beer’-festival

Met ‘Just Beer’ vindt dit weekend in Kortrijk Xpo het grootste bierfestival van
het land plaats. Voor bierliefhebbers dé kans bij uitstek om zowel de
Belgische toppers als het betere internationale brouwwerk te ontdekken.
Vier toppers: Just Beer in Kortrijk Xpo, zaterdag 3 november (11 tot 22 uur),
zondag 4 november (11 tot 19 uur). www.justbeer.be

L’Ensemble Pure Oak

Brouwerij De Dochter van de Korenaar

In 2007 maakten Ronald Mengerink en zijn vrouw Monique hun droom waar om een eigen brouwerij te beginnen in België. Hun bieren werden al snel razend populair bij bierliefhebbers overal ter wereld, en kaapten tal van prijzen weg. Tussen de vele bijzondere bieren tref je ook een winterbier aan van maar liefst 13%. Deze amberkleurige gerstewijn doet de grens tussen bier en wijn vervagen. Deze gelimiteerde op eikenhouten vaten gerijpte versie is een klepper waarin zowel aroma’s van rood fruit, rozijnen, chocolade als karamel verweven zitten in een intense en complexe smaak.

Foodpairing: Oude Brugge Prestige met perenchutney. De fruitaroma’s van zowel bier als hapje vloeien mooi samen, terwijl de complexiteit van het bier de gerijpte kaas alle eer aandoet.


Grailee’s Hefeweizen

Grailee’s - gebrouwen bij The Brew Society

De Duitse Hefeweizen is een tarwebier gebrouwen volgens de regels van het Duitse Reinheitsgebot, de oudste bierwet van Europa. Die stelt dat je bier alleen mag brouwen met basisingrediënten, dus zonder toevoegingen van kruiden of fruit. Zijn kruidige en fruitige neus met accenten van banaan en kruidnagel heeft het bier volledig te danken aan de gist. Als fan van deze bierstijl was Koen De Staercke verbaasd dat hij dit soort bier, waar hij tijdens zijn bergvakanties zo van kon genieten, nergens in België vond. Hij besloot om er samen met zijn dochter Charlotte zelf eentje te creëren. Het resultaat is een vlot doordrinkbare Hefeweizen. Je proeft een zacht, lichtzoet en granig bier met een mooie body voor slechts 4% alcohol.

Foodpairing: zijn zachte smaak en romige textuur doenhet goed bij een lichte ovenschotel met witte vis en prei. Zijn frisfruitigheid is erg complementair bij de vis.


Rodenbach Alexander 

Brouwerij Rodenbach - Palm Belgian Craft Breweries

De naam verwijst naar een van de stichters van de brouwerij, die ook betrokken was bij het ontstaan van België. Het bier werd in 1986 voor het eerst gebrouwen naar aanleiding van Alexanders 200ste verjaardag en is een blend van twee jaar op eikenhouten foeders gerijpte Rodenbach (een foeder is een houten wijnvat waaruit de schadelijke looistoffen verdwenen zijn, red.) én jong bier waar krieken op hebben gerijpt. Het rode fruit versterkt de frisse zuurheid van het foederbier nog meer. Zure elementen balanceren prachtig met de lichte zoetheid in dit verfijnde, complexe bier dat niet moet onderdoen voor rijpe bourgogne.

Foodpairing: carpaccio van Breydelham met zongedroogde tomaten, pijnboompitten en rucola. De elegante, zure smaak van het bier ontmoet het zachtzure accent van de zongedroogde tomaten en tilt het zachte vlees op.


Barista Chocolate Quad

Brouwerij Van Honsebrouck

Brouwerij Van Honsebrouck zullen de meesten eerder kennen van de beroemde Kasteelbieren, maar ze brouwen ook het Vlaams oud bruin Bacchus én de Barista. Deze kanjer van 11% is er eentje voor liefhebbers van koffie en chocolade. Het gebruik van diverse gebrande mouten zorgt voor een uitgesproken koffi een chocoladekarakter, gedragen door een aangename zoetheid. Versterkt door een warme alcoholgloed is dit een ideaal digestief om een lekkere praline te vergezellen.

Foodpairing: tiramisu met chocolade en speculoos. De zoetheid van dessert en bier worden naar achteren geduwd, waardoor je nog meer de chocolade, koffie en speculoos gaat proeven.


Source: https://www.hln.be/de-krant/zeker-proeven-op-het-just-beer-festival~a5c58afe/


Grailee's


In search of the holy grail of beers? Look no further, you're holding it!

Grailee's is a refreshing, light and tasty craft beer. It's brewed in Belgium with exclusively natural ingredients.

Just relax and enjoy!


Created by C&K De Staercke

Contact


Do not hesitate to contact us if you have any questions! You can use the contact form below or call us on +32 484 87 53 55.